Dit moet je weten over de Big Green Egg

Wellicht ben je onlangs wel een Kamado aanbieding tegengekomen. De Kamado barbecues zijn erg populair. Als het weer het toelaat, zie je dat er vaak mee wordt gekookt. Ook bij restaurants komen de Kamado barbecues voor. Een bekend merk is de Big Green Egg. In dit artikel lees je meer over de Kamado, de geschiedenis en de werking van Big Green Egg.

Over de Kamado

De Kamado is een keramische barbecue die voor verschillende doeleinden kan worden ingezet. Zowel voor het grillen als het roken, bakken en roosteren van eten. Alhoewel de Kamado pas sinds enkele jaren echt populair is geworden, bestaat hij al wel zo’n drieduizend jaar. De Kamado BBQ die we nu kennen is namelijk gebaseerd op een keramische klei pot die vroeger als oven werd gebruikt. Later kreeg de pot een deksel, waardoor warmte kon worden vastgehouden. Dat werd in Azië bekend en kreeg de naam mushi-kamado. Dit breidde de mogelijkheden uit voor het koken met het toestel.

Geschiedenis van de Big Green Egg

Het verhaal van de Big Green Egg begon in de Verenigde Staten. Dat was in het jaar 1974 om precies te zijn. De grondlegger heette Ed Fisher. Hij importeerde de toenmalige mushi-kamado’s en verstevigde de kwaliteit van het materiaal, maakte het duurzamer en voorzag het van een beter isolerend systeem. Ed Fisher het verbeterde concept in de barbecue wereld introduceerde werd het een hit.

Werking van de BBQ

Het stevige materiaal van keramiek en de mogelijkheid om de BBQ af te sluiten zorgt ervoor dat het vuur gecontroleerd kan worden. Er is een andere luchtflow en als de warmte eenmaal is aangemaakt, gaat het niet snel verloren. Het lekkere van het koken met een Big Green Egg is, dat de smaken erg goed in het eten trekken. Lijkt het je wat om te koken met een Kamado BBQ? Zoek dan naar geschikte een Kamado aanbieding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *