Hoe zorg je ervoor dat je kunstplanten mooi schoon blijven?

Kunstplanten hebben een stuk minder verzorging nodig dan een echte plant. Kunstplanten hebben namelijk geen water nodig en zijn bestemd voor elk mogelijke temperatuur. De conclusie is dus dat je kunstplanten kunt gebruiken voor elke ruimte, zowel binnen als buiten. Wel is het zo dat kunstplanten af en toe verzorging nodig hebben; denk hierbij aan de bladeren die stoffig zijn. Maar hoe maak je eigenlijk de kunstplanten op de juiste wijze schoon? 

Onderhoud van kunstplanten

Het wordt aangeraden door Easyplants om regelmatig de kunstplanten schoon te maken met een stofdoek. Je kunt eventueel er ook voor kiezen om een schoonmaakmiddel te gebruiken. Let er dan wel op dat je niet te veel schoonmaakmiddel gebruikt. De kunstplanten kun je ook afnemen met een plumeau maar dat is vaak niet de handigste optie, dit komt omdat een plumeau niet overal bij komt. Het is het gemakkelijkst om één dag in de week te kiezen en op een bepaald tijdstip de planten even te verzorgen.

Kunstplanten zonder stof 

Als er veel stof op een kunstplant of op de kunstbloem zit, verliezen ze snel hun natuurlijke uitstraling. Je kunt het stof het best verwijderen met een droge stofdoek. Als je dit elke week doet blijft je kunt plant mooi en dat geeft de kunstplant een natuurlijke uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen om de plant schoon te maken met een vochtige doek. Als je er voor kiest om de plant schoon te maken met een vochtige doek, doe dit dan wel nadat je het grootste gedeelte van het stof al hebt verwijderd. Ook moet je ervoor zorgen dat de stofdoek niet te nat is. Hierdoor kunnen er namelijk bacteriën en schimmels op de plant gaan groeien en kun je alsnog de plant weggooien. Sommige mensen maken de kunstplant schoon met de stofzuiger en dat kan ook, maar dan moet je wel voorzichtiger zijn. Door de kracht van de stofzuiger kunnen de bladeren van de plant los komen te zitten of zelfs afbreken. Je kun het daarom het beste doen  met een droge doek. 

Reinigingsmiddel 

Als je al een tijdje de kunstplant niet hebt schoongemaakt bestaat er ook een reinigingsmiddel om de kunstplanten alsnog schoon te krijgen. Het is een gemakkelijke manier om de kunstplanten alsnog schoon te krijgen. Zo krijg je al het stof gemakkelijk van de plant af zonder al te veel moeite te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *