tuinbestrating

Keramische tegels of bakstenen? Verschillende bestratingsmaterialen voor jouw tuin!

Als het op tuinontwerp aankomt, dan is het soort bestratingsmateriaal dat je kiest van groot belang. Bestratingsmaterialen worden gedefinieerd door hun duurzaamheid, kosten, en uiterlijk. Er zijn veel verschillende soorten die in deze categorieën vallen, zoals betonnen bestrating, keramische tegels, zandsteen bestrating, bakstenen bestrating en nog veel meer. Kijk alvast op 123sierbestrating om te zien wat er beschikbaar is, en gebruik dit artikel om de juiste keuze te maken.

De verschillende soorten bestratingsmaterialen en hun voor- en nadelen

Er zijn voor-en nadelen voor elk type  bestratingsmateriaal. Een voordeel van betonnen bestrating is dat het zeer duurzaam is, dus het gaat potentieel het langste mee, wat betekent dat het zal minder duur is op de lange termijn. Bakstenen bestrating kan nog goedkoper zijn, omdat je vaak restpartijen gratis kan ophalen bij andere mensen, maar een nadeel is dat het uiterlijk vaak een stuk minder is.

Keramische tuintegels zijn de afgelopen jaren niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen. Het luxe uiterlijk in combinatie met een slijtvast oppervlak zorgen ervoor dat keramische tegels een opmars maken in populariteit. De prijzen liggen tussen de 40 en 60 euro per vierkante meter, maar daarvoor krijg je wel premium bestrating.

Zandsteen is een veelzijdig type bestratingsmateriaal omdat het zowel voor patio’s als voor opritten kan worden gebruikt. Het ziet er ook mooi uit, maar het kan eroderen na verloop van tijd als het wordt blootgesteld aan zoute omstandigheden. Een groot ding over de verschillende soorten bestrating materialen is dat je veel keuze hebt als het gaat om hoe ze eruit zien en hoe lang ze zullen meegaan.

Kortom, het type bestrating materiaal dat je kiest is erg belangrijk omdat het invloed kan hebben op wat je betaalt en hoe het eruit ziet in jouw tuin. Met veel verschillende opties om uit te kiezen is er voor ieders smaak en stijl wel een bestrating te vinden.

Hoe kies je het juiste type voor het ontwerp van jouw tuin

Sommige tuinen en erven hebben een verscheidenheid van verschillende materialen in hen. Je kan bijvoorbeeld straatstenen hebben voor de paden en bakstenen op de paden. Misschien wil je wel wat baksteen voor het pad, maar niet alles. Het combineren van materialen komt veel voor, en het ziet er vaak nog goed uit ook. Je beslist welk type materiaal het beste is voor de tuin of erf door het volgende in overweging te nemen:

1) Het uiterlijk dat jij wilt voor de tuin of werf

2) Hoeveel werk moet je in het ontwerp steken

3) De grootte van het erf of de tuin

4) Hoe je het dagelijks zult gebruiken

5) Of je het zelf wilt laten doen of iemand wilt inhuren om het voor jou te doen

De verschillende soorten bestratingsmaterialen zijn veelzijdig, maar toch verschillend genoeg dat ze het ontwerp op een geweldige manier kunnen beïnvloeden. Dus denk niet te makkelijk over de bestrating van jouw tuin en kies een materiaalsoort dat aansluit bij jou gebruik, budget en klimaat.

Vond je dit artikel nuttig? Deel het dan met je vrienden en familie om ook hen te inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *