Tuinhuis kopen: hier moet je op letten

Ga je een tuinhuis kopen maar weet je niet waar je op moet letten? In deze blog worden alle tips op een rijtje gezet. Er zijn namelijk verschillende factoren die je mee kunt nemen bij het maken van deze keuze. Zo heb je tuinhuisjes met een plat dak of moderne tuinhuisjes met allerlei luxe opties. Daarnaast is het ook mogelijk om een tuinhuis te gebruiken als garage of carport of misschien wil je hem gebruiken als paardenstal? Kortom, er zijn mogelijkheden te over en daarom is het tijd om een aantal tips voor het kopen van een tuinhuis op een rijtje te zetten. Lees hieronder verder!

 

Afmetingen bepalen bij een tuinhuis kopen

Het eerste waar je over na moet denken is wat de maximale grootte van je tuinhuis mag zijn. Meet dus eerst de grootte van je tuin op en bepaal aan de hand daarvan de afmetingen van het tuinhuis. Maak bijvoorbeeld een plattegrond van de tuin en bekijk waar het tuinhuisje het meest passend zou zijn. Je wilt natuurlijk niet dat het tuinhuis de hele tuin in beslag gaat nemen. Op basis van de plaats waar je het tuinhuisje wilt neerzetten kun je een geschikte vorm bepalen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van welke stijl je voor ogen hebt.

 

Let op de wanddikte bij het kopen van een tuinhuis

Een ander punt die er snel bij inschiet bij het kopen van een tuinhuis is het checken van de wanddikte. Deze bepaalt namelijk ook de levensduur van het blokhuis. Hierdoor wordt deze namelijk steviger en het geeft meer isolatie. Laat je hier dus goed over informeren. Over het algemeen kiezen de meeste mensen voor een dikte van 28 mm. Als je verzekerd wilt zijn van een langere levensduur dan kun je een dikkere wand overwegen. Hier staat tegenover dat deze wel wat duurder is.

 

Een dak kiezen bij een tuinhuis kopen

Bij een tuinhuis kopen speelt de keuze voor het dak ook een grote rol. Kort gezegd heb je twee opties: je kiest voor een plat dak of voor een schuin dak. Een plat dak wordt vaak gekozen als budget optie en een schuin dak is meestal iets duurder. Toch geeft dit meestal wel een mooier en authentieker resultaat. Als je het dak helemaal wilt laten afstemmen op jouw wensen kun je voor verschillende typen dakbedekking kiezen. Informeer hier naar wanneer je overgaat tot een tuinhuis kopen via iGarden.nl.

 

Let op de afwerking bij een tuinhuis kopen

Als je bovenstaande opties hebt afgewerkt heb je al een aardig beeld van hoe jouw ideale tuinhuis er uit zal zien. Daarna zijn er op het gebied van afwerking nog vele opties mogelijk waarmee je jouw tuinhuis en persoonlijke touch kunt geven. Zo kun je kiezen voor een tuinhuisje die al geverfd is of ervoor kiezen om hem zelf te impregneren of te verven. Verder is het soms mogelijk om zelf de deuren uit te kiezen. Een andere tip om op te letten is of er een ventilatierooster in het huisje zit. Voor de levensduur van het hout is het namelijk belangrijk dat er regelmatig frisse lucht bij komt. Om het tuinhuisje daadwerkelijk in de tuin neer te zetten is het essentieel om te informeren naar de vergunningen die je nodig bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *