Tuinonderhoud in Waddinxveen

In Waddinxveen hebben ze last van een slappe bodem De ondergrond bestaat namelijk hoofdzakelijk uit veen, en veen zakt langzaam weg. Dit heeft grote risico’s als gevolg als Waddinxveen lager komt te liggen dan de zeespiegel; in dat geval is de kans op grote overstromingen groot. Ook is meer overlast op het moment dat het hard gaat regenen, de kans dat het water niet fatsoenlijk kan afwateren is groot. In Waddinxveen moet je ook rekening houden met de grond en niet elke plant groeit daar even goed. 

Hovenier 

Een hovenier in Waddinxveen kan zeker heel bruikbaar zijn. Een hovenier als Hovenier Waddinxveen weet precies welke bloemen en planten goed groeien op een ondergrond bestaande uit veen. Ook weten ervaren hoveniers goed hoe ze een plant zo lang mogelijk mee kunnen laten gaan. Dit scheelt voor jouw weer in de kosten want je hoeft niet ieder jaar een bezoek te brengen aan het tuincentrum. Ook hebben de hoveniers de perfecte en professionele middelen om de tuin netjes te onderhouden, alsmede de kunde om ermee om te gaan. Tuurlijk heb jij ook tuinspullen maar deze zijn lang niet zo goed als die van een echte tuinman. De tuinspullen van een echte tuinman zijn over het algemeen scherper en van betere hoogwaardige kwaliteit. Op dit moment is de grond in Waddinxveen niet geschikt voor landbouw, maar dat is natuurlijk wel wat anders dan tuinieren. Voor landbouw is de grond niet meer geschikt omdat de grond heel snel inklinkt. Hierdoor is de grond erg nat en zakken tractors weg. Mensen die een mooie tuin willen hebben is dit ook een probleem, als de grond te nat is gaan de planten namelijk eerder dood. 

Risico en toekomst 

De kans op een overstroming en overlast bij een hevige regenbui is groot. Veen kan namelijk het water namelijk niet goed opnemen in de grond. Ook bestaat er een kans dat in de loop van de jaren de stad nog verder onder zeespiegel komt te liggen.Als er dan een overstroming komt betekent het dat waddinxveen meer schade kan opleveren. Ook duurt de overstroming vaak langer bij een stad en dorp die onder zeespiegel ligt. Voordat er gebouwd mag worden geldt er nu al een regel en dat is dat er niet meer dan 10 procent water in de grond mag zitten. Door klimaatveranderingen regent het tegenwoordig vaker in Nederland en dit is nadeliger voor waddinxveen en de grond. Een ervaren hovenier als IJsselstein hovenier helpt graag mee om de mooiste plantjes te poten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *