Waarom een groendak bestellen voor jouw woning?

Groendaken zijn door de jaren heen behoorlijk wat populairder geworden dan vroeger. Dat is het gevolg van het feit dat ze niet alleen eenvoudiger gerealiseerd kunnen worden, daarnaast zijn steeds meer mensen ook de voordelen van dergelijke daken gaan ontdekken. Iedereen die overweegt om een groendak te realiseren op zijn of haar woning zal overtuigd geraken van de vele interessante voordelen waar men op kan rekenen. Ben jij ook benieuwd om te kunnen achterhalen wat deze voordelen nu precies allemaal zijn? Dan moet je zeker en vast even snel verder lezen!

1.) Een groendak zorgt voor een zeer aantrekkelijke uitstraling 

De eerste reden waarom een groendak bestellen voor jouw huis interessant kan zijn om te overwegen heeft te maken met de uitstraling waarover ze beschikt. Veel mensen houden van het leven in een stad, maar missen daarbij wel het natuurlijke karakter dat ze aantreffen in de meer landelijke dorpen. Het helemaal realiseren van een dergelijke groene omgeving is natuurlijk moeilijk wanneer je woonachtig bent in een stad. Toch kan je wel een kleine bijdrage leveren. Het is namelijk zo dat het realiseren van een groendak al snel het natuurlijke karakter van de stad kan verbeteren.

2.) Een groendak bestellen brengt verschillende praktische voordelen met zich mee

Het spreekt voor zich dat er niet alleen maar visuele, maar ook praktische voordelen verbonden zijn aan het realiseren van een groendak. Voor je eigen woning geldt dat je wat dit betreft kan rekenen op de voordelen zoals hieronder op een rijtje gezet: 

  • De groenlaag realiseert een efficiënte bescherming voor de dakbedekking;
  • Er wordt een betere isolerende laag gecreëerd tegen de hitte in de zomer; 
  • Een groendak is mooi en zorgt voor een rustgevende uitstraling; 
  • De omgevingsgeluiden worden beter gedempt; 

In de praktijk kunnen we vaststellen dat groendaken bovendien niet alleen maar voordelen met zich meebrengen voor het pand in kwestie waarop ze worden geplaatst. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat ook de omgeving hiervan mee kan profiteren. Zo zorgen groendaken bijvoorbeeld voor het zuiveren van de lucht. Daarnaast bieden ze ook een welkome omgeving aan verschillende diertjes die het vaak moeilijk hebben om in de stad te overleven. Voorbeelden hiervan zijn niet alleen vlinders, maar ook de stadshommel. Ook wanneer je deze diertjes wat extra overlevingskansen wil kunnen bieden kan het (laten) aanleggen van bijvoorbeeld een sedumdak interessant zijn. 

 

TOPGROEN | Make Holland green again

 

3.) Het realiseren van een groendak kan tegenwoordig zeer eenvoudig

In vroegere tijden was het zo dat het realiseren van groendaken behoorlijk wat voeten in de aarde kon hebben. Een belangrijk en tevens ook vaak gehoord nadeel had te maken met het feit dat er doorgaans nog een behoorlijke hoeveelheid aan tijd was vereist voordat het dak echt groen kleurde. Dat is tegenwoordig wel even anders. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld sedumcassettes zal je meteen kunnen vaststellen dat het realiseren van een groendak binnen de kortst mogelijke tijdspanne mogelijk wordt. Je dient er wel rekening mee te houden dat er hier verschillende regels voor gelden. Zorg er bovendien ook altijd voor dat grondig de draagcapaciteit van je dak wordt gecontroleerd. Dit laat je bij voorkeur controleren door een echte expert. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *