Wat heb je nodig voor een goede tuinberegening?

Een goede beregening houdt je tuin het hele jaar lang in topconditie. Met een beregeningsinstallatie weet je zeker dat je tuin voldoende water krijgt, ook als de weersomstandigheden daar niet aan willen meewerken. Met andere woorden; ook de droogste zomer vormt geen belemmering voor de gezondheid van je gazon, je planten of je bloemen. Maar wat heb je allemaal nodig voor een goede beregeningsinstallatie? We zetten het een en ander voor je uiteen.

Een beregeningspomp

Een beregeningspomp is de basis voor de beregening van je tuin. De pomp kan het water uit allerlei verschillende bronnen halen. Er bestaan pompen die het water uit een sloot kunnen halen, maar ook pompen die werken met grondwater, of leidingwater. Welke pomp je neemt, is afhankelijk van meerdere factoren; hoe groot is je tuin? Vanuit welke bron wil je de tuin beregenen? De mogelijkheden zijn legio, want voor elke tuin is wel een geschikte beregeningspomp te vinden. Ook zijn er binnen de verschillende pompen ook nog verschillende aanbieders, in de vorm van vele merken die allemaal hun eigen specialiteiten hebben.

Sproeiers

De pop-up sproeiers sproeien het water over de tuin. Deze sproeiers staan verdeeld op strategische plekken door de tuin, zodat geen enkel hoekje droog hoeft te blijven. Bij het installeren van deze sproeiers is het wel slim om een expert te hebben de je van advies kan voorzien, want alleen dan haal je het maximale uit je sproeier en blijft de tuin altijd goed beregend.

Leidingen

Het water moet van de pompen vervoerd worden naar de sproeiers. Dat gaat via leidingen, speciaal gemaakt zijn voor dit werk. Omdat veel van deze leidingen het gros van hun leven ondergronds doorbrengen, zijn ze van stug en hard materiaal gemaakt, zodat ze ook in die omstandigheden lang mee zullen gaan. Om genoeg druk op de leidingen te houden, is het gebruik van een leiding met een grotere diameter raadzaam.

Verdeel je tuin in zones

Een goede beregeningsinstallatie werkt het beste als je tuin in zones verdeeld wordt. Magneetkleppen worden tussen de leidingen geplaatst en openen en sluiten zichzelf. De beregeningscomputer stuurt ze vervolgens aan en bedient vervolgens de zones. Op die manier kan je zelf instellen wanneer en hoe de zones in je tuin beregend worden. Regel de zones goed in en je hele tuin kan genieten van het broodnodige water.

Welke onderdelen zijn geschikt voor mij?

Onze experts helpen je graag met het kiezen van de juiste onderdelen. Dus welke pompen, sproeiers en leidingen je moet hebben, bepaal je samen met ons. Mocht de installatie een stap te ver zijn, dan kunnen wij dat natuurlijk ook voor je doen. En dankzij ons beregeningsplan weet je je verzekerd van onderhoud, zodat je beregeningsinstallatie jarenlang mee zal gaan en je tuin al die tijd in topconditie blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *