wespennest

Wespen verjagen en/of bestrijden!

Wanneer de temperaturen stijgen zijn we meer buiten te vinden en is de tuin een plek waar wij veel te vinden zijn. Helaas is dit ook de tijd voor de wesp om weer te voorschijn te komen. Je merkt vaak al direct wanneer de temperaturen stijgen dat de wespen weer rond de oren vliegen. Er is helaas geen ontkomen aan en vooral wanneer je angstig bent voor deze beestjes is dit geen pretje. Om toch onbezorgd in de tuin te kunnen genieten kunnen wij ons voorstellen dat het bestrijden van deze wespen hoog op je lijstje staat. Echter is het eerst verstandig om te proberen de wespen te verjagen en mocht dat toch niet lukken dan kun je ze bestrijden. Wespen bestrijden is namelijk niet heel gemakkelijk om te doen, vooral wanneer je bang voor ze bent! In dit artikel lichten we eerst 6 manier toe om de wespen te verjagen. Mocht dit allemaal niet werken dan wil je ze natuurlijk bestrijden en daar geven we je 3 tips voor.

Wespennest namaken

Wespen baken hun territorium af, wanneer er ergens een wespennest zit, zal een andere koningin nooit in de buurt van dit nest haar eigen nest starten. Hier kan je op inspelen, namelijk door zelf een wespennest na te maken en deze in je tuin te plaatsen. De wesp zal dan denken dat je tuin al bezet is en doorvliegen naar de tuin van een ander. Een tip die we je nog willen meegeven is om hier op tijd mee te beginnen. Anders heeft de wesp zich al gevestigd voordat jij je nep wespennest überhaupt af hebt.

Wierook

Er zijn een aantal geurtjes waar wespen een gigantische hekel aan hebben. Rook is één van die geuren. Deze wetenschap kun je naar je eigen hand zetten en toepassen. Om ervoor te zorgen dat de wespen wegblijven uit jouw tuin, kun je wierook aansteken. Zo creëer je rook in de tuin wat ook nog eens erg lekker ruikt. Dat is voor jou weer een extra reden om de tuin op te zoeken

Gemalen koffie

Een tweede manier van wespen verjagen door middel van ruik is het gebruik van koffie. Je gebruikt gemalen koffie tegen de wespen, je legt wat koffie op een schoteltje en steek dit voorzichtig aan. De geur die het rook heeft zal ervoor zorgen dat de wespen snel weggaan.

Citroen, limoen of sinaasappel met kruidnagel!

Naast dat rook een geur is waar wespen een hekel aan hebben, hebben ze ook een hekel aan de geur van kruidnagel. Grote kans dat je hier al wel eens eerder van gehoord hebt. Pak een citroen, limoen of sinaasappel en snijd deze in plakjes, druk vervolgens wat kruidnagels hierin. Leg dit op tafel in de tuin en de wespen zullen niet meer komen! Bijkomend voordeel is dat kruidnagel een aangename geur heeft, waardoor in de tuin zitten geen straf is.

Ammonia

Naast deze natuurlijke producten kan je ook gebruikmaken van schoonmaakmiddel om wespen te verjagen. Het schoonmaak middel ammonia is namelijk een geur die de wesp absoluut niet kan waarderen. Zet één of meerdere kommetjes met ammonia in de tuin om ze te verjagen. Zo wordt de geur verspreid en zal de wesp niet weten hoe snel die weg moet wezen.

Azijn

Tot slot hebben we nog de geur van azijn, dit is een geur waar wespen de grootste hekel aan hebben. Om dit op een effectieve manier in te zetten, kun je jouw tuintafel insmeren met wat azijn. Hierdoor verspreid je deze geur door de hele tuin en zullen de wespen heel snel verdwijnen. Wel is het nadeel aan azijn dat dit voor jezelf ook geen prettige geur is om in te zitten. Deze methode is dan ook het meest geschikt wanneer je zelf een dagje niet thuis bent.

Mochten deze 9 manieren toch niet genoeg baat hebben en blijf je last houden van wespen? Dan is het toch echt tijd om de wespen te gaan bestrijden. Je kunt de wespen op 3 manieren bestrijden en wij lichten ze hier voor je toe.

Bestrijden met poeder

Je maakt bij deze manier van wespen bestrijden gebruik van poeder, wat voor soort poeder maakt niet uit. Het is alleen mogelijk om wespen met poeder te bestrijden wanneer de ingang van het nest op een plek zit waar het poeder kan blijven liggen. Bijvoorbeeld aan de bovenkant van het nest. Door de poeder komen ze er niet meer uit. 

Bestrijden met schuim

Wanneer je wespen wil bestrijden met schuim is het belangrijk om eerst de aanwijzingen op de spuitbus zelf te lezen. Zo weet je precies wat je moet doen om de schuimspray op de juiste manier in het wespennest te spuiten. Als je de schuim in de uitgang van het nest spuit zorg er dan voor dat je geruime tijd naar binnen spuit. Je kunt beter iets te veel product gebruiken dan te weinig.

Kies voor een professional

Tot slot kan je ook een professional inschakelen voor het bestrijden van wespen. Dit is dan ook de manier die wij vooral aanraden. Het kan namelijk gevaarlijk zijn, omdat de wespen agressief worden wanneer je aan hun nest komt. Ze zullen het nest verdedigen door te steken. Een wesp kan je wel zes of zeven keer steken, moet je na gaan wanneer een heel nest op je af komt. Het vraagt dus vakkennis om een wespennest te verwijderen, een professional beschikt over deze kennis en daarnaast over de materialen. Zo hebben ze speciale pakken zodat ze niet geprikt kunnen worden. Ze gebruiken speciaal bestrijdingsmiddel om het wespennest te bestrijden. Tot slot hebben ze ook de middelen om op hoogte te werken om zo in de beurt van het wespennest te komen. Dus wil je Wepsen bestrijden? Kijk dan voor op bestrijdingsdienst.nl. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *