4 handige tips om nog meer van je tuin te genieten

Een paar tips, wereld van verschil

Met een aantal toevoegingen in je tuin kan het er al veel leuker, gezelliger en verzorgd uit zien. In dit artikel lees je 4 tips die je op weg helpen met een aantal toevoegingen. Denk aan een overkapping tot en met speeltoestellen voor een leuke toevoeging voor de kinderen. Het kan er in sommige gevallen ook voor zorgen dat het je huis meer waard maakt door deze mooie toevoegingen. Een tuin hoeft niet helemaal vol gevuld te worden, maar een aantal zaken kan het al minder kaal en saai maken en je er langer plezier van laten hebben. Lees snel verder welke 4 tips er aanbevolen zijn en wie weet ga jij vandaag nog er mee aan de slag!

Een terras met overkapping

Als eerst is het een slim idee wanneer je beschikt over een terras een overkapping bij te nemen. Wanneer het regent maar de temperatuur mee zit, kun je mooi blijven zitten en hoef je niet meteen te gaan schuilen voor de regen. Het geluid van regen kan ook nog eens best rustgevend zijn. Kies bijvoorbeeld voor een plat dak, of voor een wat meer speelse look een zadeldak of piramidedak. Vergeet niet dit ook gezellig en comfortabel te maken. Voeg er een loungeset bij toe om heerlijk te kunnen ontspannen, of een ligschommel of hangmat bijvoorbeeld. In de wintermaanden kun je er ook onder zitten met een kachel, haard of terrasverwarming.

Extra leuk voor de kleintjes

Heb je kinderen? Dan is het natuurlijk erg leuk als ze zich kunnen vermaken met een of meerdere diverse speeltoestellen. Voor de kleintjes kun je denken aan bijvoorbeeld een zandbak. Worden de kleintjes al groot? Dan kun je ook denken aan een speelhuis, skelters en trampolines. Heb je meerdere kinderen? Dan kun je ook denken aan een kinderpicknicktafel. Spelen en lekker eten! Als het sneeuwt dan kan een slee ook niet missen. Vooral als je de ruimte hebt in je tuin.

Maak het groen!

Een kale tuin kan er koud uitzien en niet echt veel gezelligheid of verzorging uitstralen. Daarom kan wat groen niet missen. Denk aan planten/bloemen, een grasveld en accessoires zoals verlichting voor in de avond. Knip doorgegroeide of dode bloemen weg en geef het de aandacht die de planten nodig hebben. Door de juiste onderhoud te geven zorg je ervoor dat het mooi en groen blijft, zo ook je tuin. Een gazon aan laten leggen kan ook enorm veel verschil uitmaken. Maak het helemaal af met een tuinsproeier. Het neemt ook nog eens wat werk uit je handen!

Tuinmeubelen van kwaliteit

Als kers op de taart kun je bij het aanschaffen van tuinmeubilair, wat zeker niet kan missen, ook goed kijken naar de kwaliteit ervan. Denk ook na of je elk jaar nieuwe tuinmeubilair wil aanschaffen en met de allernieuwste trends mee wil gaan, of dat je wil gaan voor een look wat eigenlijk tijdloos is. Zo voorkom je dat je na een jaar er niet meer tevreden over bent of dat je spijt krijgt van je aankoop. Kijk ook naar wat voor meubilair je binnen in je huis hebt, het mooiste is om het wel te laten matchen met de rest van de woning.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *