4 x voordelen van een elektrische terrasheater

In Nederland zijn er relatief weinig dagen dat we echt lekker buiten kunnen zitten. Vaak is het toch net iets te fris. Wil jij lekker buiten kunnen zitten en ook ‘s avonds nog steeds lekker buiten kunnen zitten? Dan is een elektrische terrasheater echt iets voor jou. Hierdoor zit je er altijd warmpjes bij. In dit artikel geef ik je vier voordelen van een elektrische terrasheater.

Lange avonden buiten

Een elektrische terrasheater heeft een hoop voordelen. De eerste, en misschien ook wel de grootste, die ik benoem is dat je dankzij een terrasheater langer buiten kunt blijven zitten. Koelt het ‘s avonds wat af en ben je al bijna geneigd om naar binnen te verplaatsen? Dat is met een terrasheater niet nodig. Hierdoor kun je genieten van die heerlijke avond uurtjes buiten. Ook voor feestjes buiten is een heater erg geschikt. Daarnaast kun je hierdoor ook eerder en later in het jaar lekker buiten zitten. Breken de eerste zonnestraaltjes door, maar is het nog net wat te koud? Dan is een terrasheater ideaal. 

Snel opgewarmd

Een ander voordeel aan een elektrische terrasheater is dat deze snel warmte verspreidt. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te doen en binnen no-time zit jij behaaglijk buiten. Zo gaat het bijvoorbeeld een stuk sneller dan dat je een buitenhaard moet aansteken. 

Je hebt er geen werk aan

Bij een terrasheater is het een kwestie van aanzetten en snel genieten van de warmte die er vanaf komt. Wordt het je te warm? Dan zet je hem gewoon wat zachter of je zet hem helemaal uit. Je hebt hier dus vrijwel geen werk aan, in tegenstelling tot een buitenhaard. Hierbij kun je de warmte moeilijker reguleren en moet je iedere keer hout bijvullen. Als je dit leuk vindt, is dit natuurlijk geen enkel probleem en kan het heel sfeervol zijn. 

Uit is uit

Het laatste voordeel van de terrasheater is dat wanneer je de heater uitzet en je haalt de stekker uit het stopcontact, deze ook echt uit is. Bij een buitenhaard of een vuurschaal is dit een ander verhaal. Deze blijft vaak nog wel even nabranden. Vaak kan dit geen kwaad, maar het is toch wel fijn om zeker te weten dat het vuur zich niet verspreidt wanneer jij alweer lekker binnen zit. Een terrasheater is wat dat betreft dus veiliger en geeft je een gerust gevoel. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *