Wildkamperen met eigen caravan of camper? Lees deze tips!

Wil je echt even weg? Dan is wildkamperen met eigen caravan of camper iets voor jou! En nee, je hoeft hiervoor niet naar Australië of Canada. Ook in Europa en zelfs in de Benelux kun je prachtig wildkamperen. Een goede voorbereiding is echter wel verreist om wildkamperen ultiem te beleven. Lees nu verder om alle tips voor wildkamperen met eigen caravan of kamper te ontdekken!

Elektriciteit is je beste vriend

Het is belangrijk dat je ten alle tijden genoeg elektriciteit hebt. Niet alleen om lekker te kunnen werken tijdens het reizen, maar ook om de koelkast draaiende te houden, de waterpomp te kunnen gebruiken en de kachel stralende te houden. Je kunt je caravan of kamper voorzien van zonnepanelen om de stroomvoorziening te vergroten. Probeer ook altijd zuinig met je elektriciteit om te gaan om hier zo lang mogelijk van te kunnen genieten voordat je moet opladen.

Neem de juiste spullen mee

Wanneer je gaat wildkamperen wil je natuurlijk niet de hele tijd in je caravan of kamper zitten. Hiken is één van de vele activiteiten die je kunt doen. Goede wandelschoenen zijn hierbij essentieel! Neem verder ook genoeg eten en drinken mee, evenals een gasstel en voldoende kleding. Alles wat je nodig hebt bij regulier kamperen kun je ook bij wildkamperen meenemen. Wanneer je aan het wildkamperen bent wil je genieten van de natuur en dus ook lekker kunnen buiten zitten. Zorg daarom dat je een handige klaptafel en campingstoelen meeneemt, dan kun je optimaal van de ongerepte natuur genieten.

De juiste wildkampeerplek kiezen

De juiste plek om te wildkamperen kiezen is niet altijd even makkelijk. Het is belangrijk dat je altijd een plek met vlakke ondergrond kiest en hierbij rekening houdt met de windrichting. Let ook op water in de buurt, dit kan namelijk zomaar een drinkplek zijn van wilde dieren. Neem bij het kiezen van een wildkampeerplek altijd de natuur in acht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *