Zelf laminaat leggen? Lees eerst dit artikel!

Vloeren zijn over het algemeen niet goedkoop. Wanneer je zoekt naar een geschikte vloer met een gering budget kom je snel uit bij een laminaatvloer. Nu zijn er tegenwoordig zeer mooie laminaatvloeren verkrijgbaar. De keuze laminaatvloeren is enorm toegenomen en er zijn tegenwoordig legio verschillende opties qua afwerkingen. Wanneer je een laminaatvloer hebt gekozen kun je deze laten leggen, maar je kunt dit ook zelf doen. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan verder!

Tref de juiste voorbereidingen

Wanneer je de juiste vloer hebt gevonden (door bijvoorbeeld te zoeken op laminaat Groningen) is het belangrijk dat je het laminaat laat wennen aan de ruimte waar je het gaat leggen. Zorg dat je het laminaat minimaal 24 uur in de ruimte laat liggen. Zo kan de vloer alvast wennen aan de luchtvochtigheid en temperatuur. Hiermee voorkom je dat de vloer uitzet of krimpt als je deze hebt gelegd.

Verder is een goede ondervloer essentieel om het laminaat goed te kunnen leggen. Hierbij moet je letten isolatie, geluidsdemping en vochtdichtheid. Daarnaast is het tevens belangrijk om de dekvloer goed te bekijken en na te lopen op oneffenheden of kuilen. Het is aan te raden om de dekvloer tevens te meten op rechtheid met een waterpas.

Het laminaat leggen

Je kunt laminaat leggen als vloer, maar bijvoorbeeld ook als traprenovatie in Groningen. Wanneer je gaat leggen is het handig om het laminaat te ordenen. Leg de verschillende afmetingen en designs (indien van toepassing is) bij elkaar, zodat je hier niet in verwarring over kunt raken. Begin bij de randen van de vloeren de je het beste ziet. Zo vallen ze het minste op. Zorg dat je ten alle tijden goed blijft meten om fouten te voorkomen. Je kunt zelf bepalen hoe je de platen legt, maar het wordt aangeraden om ze onregelmatig te leggen. Op deze manier creëer je namelijk afwisseling bij de randen, wat een mooi effect geeft. Lees ook altijd de aanwijzingen op de verpakking goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *