Een glazen schuifwand overkapping kopen? Dit zijn de voordelen

Je ziet tegenwoordig steeds vaker een glazen schuifwand overkapping op TV, in een woongids of bij je buren. Dit is ook niet gek. Voor je overkapping heeft een glazen schuifwand enorm veel voordelen en ziet er stijlvol uit. Ook is een glazen schuifwand zelf enorm makkelijk om te installeren. Benieuwd naar de andere voordelen van een glazen schuifwand? Lees verder.

Geniet met een glazen schuifwand overkapping tot laat in de zomer van de warmte

Dit is misschien wel de belangrijkste reden voor veel mensen om een schuifdeur te kiezen. Met een glazen schuifwand aan de voor- of zijkant van je overkapping maak je een semi afgesloten tussenruimte. Dit is heerlijk voor in de zomer en nazomer, wanneer je de laatste zonnestralen wilt opvangen en zo lang mogelijk wilt genieten van de zomeravonden. Ook is een glazen schuifwand prettig om te hebben als je houdt van buiten eten. In de zomer wordt je vaak geterroriseerd door wespen of vliegen als je buiten wilt dineren of lunchen. Doordat je de glazen schuifwand overkapping makkelijk dicht kunt doen, houd je alle insecten op afstand. 

Met een glazen schuifwand overkapping creëer je een gezellige tussenruimte

Heb jij ook groene vingers en ben je een echte tuinier? Dan is een glazen schuifwand overkapping ideaal om je eigen kleine kas te maken. Doordat de gehele wand van glas is gemaakt, heb je een grote lichtinval. Hier kunnen je planten volop van genieten. In de zomer kan de plek onder de overkapping, afhankelijk van of hij op het noorden of zuiden staat, een Ideale plek te zijn om te experimenteren met je moestuintjes van de Albert Heijn of de andere grow kits voor groenten. Daarnaast kun je tussen al deze planten een gezellige zithoek maken voor als je even wilt ontsnappen aan de drukte in huis.

Een glazen wand die geweldig isoleert

De tussenruimte die je met een glazen schuifwand maakt, is goed voor je portemonnee en het milieu. Een glazen schuifwand overkapping zorgt ervoor dat de warmte minder snel ontsnapt uit je huis en dat de kou van buiten minder snel naar binnen komt. Dit is goed voor je portemonnee, omdat je minder stookkosten zult hebben. Zeker oude huizen hebben slecht geïsoleerde wanden. Doordat de warmte minder snel ontsnapt, is dit natuurlijk ook voordelig voor het milieu. 

Wat kost een glazen schuifwand overkapping?

Overweeg je ook een glazen schuifwand te kopen na het lezen van alle voordelen? Dan is het laatste waar je nog over moet nadenken de prijs. De prijs van een glazen schuifwand verschilt sterk. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van het glas en het aluminium railsysteem. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat het kleinste systeem, een systeem met één rails, zo’n 200 euro kost. Het meest complexe systeem met maar liefst 7 stukken rails kost ongeveer 1400 euro. Hier staat tegenover dat een glazen schuifwand overkapping makkelijk te installeren is. In de meeste gevallen kun je dit zelf doen als je een beetje handig bent en wel van klussen houdt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *