Het boren van een put: waar moet je aan denken?

Het boren van een eigen put was vroeger een gangbare praktijk, maar met de komst van gemeentelijke watersystemen is het nu een minder populaire optie. Als je overweegt jouw eigen waterput te boren, zal dit artikel je alles vertellen wat je moet weten over hoe je dit zelf kunt doen!

Goede locatie

De eerste stap bij het boren van je eigen put is het vinden van een goede locatie. De beste plaats om te boren is op een hooggelegen terrein, uit de buurt van mogelijke besmettingsbronnen. Zodra je een goede locatie hebt gevonden, moet je een vergunning aanvragen bij de plaatselijke autoriteiten.

Graven

Vervolgens moet je een gat graven voor de put. Het gat moet ongeveer 2 meter breed en 2 meter diep zijn. Zodra het gat is gegraven, moet je er een pijp in steken. De pijp moet gemaakt zijn van PVC of een ander niet-corrosief materiaal.

Type boor

Als de pijp eenmaal op zijn plaats zit, moet je er een boor aan bevestigen. Het type boor die u gebruikt, hangt af van de diepte van de put. Voor ondiepe putten kun je het beste een handboor of een accuboor aanschaffen. Voor diepere putten moet je een boormachine op gas gebruiken.

Voor een selectie van verschillende boren kun je kijken op www.toolmax.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *