Dit moet je weten over Italiaanse koffie

Italianen staan natuurlijk bekend om hun onberispte stijl, maar als je hier op vakantie bent zul je ook merken dat koffie een enorm grote rol speelt in het dagelijks leven. Het is dan ook niet voor niets dat Italië is uitgegroeid tot een echt koffieland: hier werd het espresso apparaat uitgevonden en dronk men voor het eerst de lungo. Maar wanneer je op zoek bent naar Italiaanse koffie, zul je ontdekken dat er niet zoiets bestaat. Als er wordt gesproken over Italiaanse koffie, gaat het om koffie dat is gemaakt met Italiaans materieel. Meer weten? Hier lees je alles wat je moet over over koffie uit Italië.

Italië koffieland

Hoewel Italië zeker een koffieland is, waren ze niet de eerste die koffie ontdekten. Ook stonden ze niet vooraan in de rij om koffiebonen te verhandelen. Wel waren ze de eerste die de zogeheten koffiecultuur ontwikkelden. Zo was Venetië een van de eerste hotspots voor koffie in Europa. Er volgden daarna al snel meer koffiehuizen in Italië, waaronder in Rome, Turijn en Pisa. En nog altijd vind je op iedere straathoek in Italië wel een koffiehuis. In Italië werd het espresso apparaat uitgevonden en diverse koffiesoorten die wij vandaag de dag volop drinken. Het is dan niet voor niets dat het begrip Italiaanse koffie is ontstaan, al zegt niet niets over de koffiebonen.

 

Wanneer je op zoek bent naar echte barista koffiebonen, zul je deze niet vinden van Italiaanse komaf. De Italianen halen ook hun bonen uit landen rond de evenaar, omdat hier het klimaat simpelweg perfect is voor het groeien van koffiebonen. Wel zijn de beste koffiemachines vandaag de dag van Italiaans maaksel. Wil je genieten van een heerlijke kop koffie naar Italiaans gebruik? Met een goede koffiemachine ben jij in staat om zelf een heerlijke kop koffie te maken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *