Een schutting kopen, hoe pak je dat aan?

Ga je een nieuwe schutting kopen? Dan bestaat de kans dat je niet precies weet hoe je dit aan moet pakken. Zoek je op het internet naar een nieuwe schutting, dan komen er heel wat zoekresultaten tevoorschijn. Hoe pak je dat precies aan, het kopen van een nieuwe schutting? En waar moet je op letten? Je leest het hieronder.

Overleg met de buren

Heb je buren waarmee je de schutting gaat moeten delen? Dan zul je even met ze moeten overleggen om problemen te voorkomen. Bespreek wat jullie mooi vinden en ook of je voor goedkoop gaat, of voor wat duurder.

Bepaal wat voor schutting je wilt

Er zijn veel verschillende soorten schuttingen verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld composiet schuttingen. Wil je een composiet schutting kopen (zoals eentje van tuinhoutcentrale), zorg er dan in ieder geval voor dat je verschillende websites met elkaar vergelijkt. Ook is het belangrijk dat je bepaalt welke schutting het beste in jouw tuin past. Ga je voor een hoge schutting, of een wat lagere? En welk materiaal spreekt jou het meeste aan?

Verschillende prijzen

De prijzen van schuttingen kunnen erg uiteenlopen. Ga je voor beton, dan ben je veel meer geld kwijt dan wanneer je bijvoorbeeld voor een schutting van gaas gaat. Qua hout is er veel variatie als het aankomt op de prijs ervan. Grenenhout is vaak goedkoop, maar er zijn ook duurdere soorten waar je uit kunt kiezen, zoals hardhout of mango hout. Vergelijk prijzen van verschillende aanbieders met elkaar, zodat je uitkomt op de beste prijs en kwaliteit.

Zelf de schutting plaatsen?

Tot slot dien je nog te bepalen of je de schutting zelf gaat plaatsen, of dat je dit liever uitbesteedt. Het beste is vaak toch wel om dit door een vakman te laten doen: deze heeft alle benodigde gereedschappen en weet precies waar hij mee bezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *