Tegeltips bij een kleine badkamer

Heb jij een kleine badkamer en weet jij niet hoe je deze ruimte effectief moet inrichten om een zo ruim mogelijke kamer te creëren. Als je een beperkte ruimte hebt in je badkamer is het zaak deze ruimte handig in te delen, zodat je toch comfortabel gebruik kunt maken van de ruimte. Het liefst wil je de badkamer zo inrichten dat de ruimte een stuk groter oogt dan die daadwerkelijk is. Lees gauw verder want in deze blog lees je hoe je dit moet aanpakken.  

Kies voor grotere tegels 

De juiste tegel kiezen is belangrijk bij het bepalen van de inrichting van je badkamer. Tegels zijn sowieso een goede optie als vloer in een badkamer. Vloertegels zijn gemakkelijk in onderhoud en schoon te maken. Op zoek naar badkamertegels? Vloertegels badkamer bij Tegelcentrum Siddeburen biedt een ruim assortiment tegels in verschillende materialen en maten. Door een kleine badkamer te voorzien van grote tegels, projecteer je het beeld dat de badkamer groter oogt dan deze daadwerkelijk is. Dit geldt voor vloertegels en wandtegels. Niet alleen de badkamer, maar ook wandtegels keuken in een groter formaat bij een kleinere keuken kan bijdragen aan ditzelfde effect.  

Creëer een ruimer beeld met hangend meubilair 

Wanneer je ervoor kiest je meubilair in de badkamer hangend te maken, zorgt dit voor een ruimer beeld. Zo heb je de mogelijkheid de wasbak, maar ook kasten aan de muur te hangen. Een spiegelkast is hierbij ook een goede overweging. Zo combineer je én een kast en de spiegel, waardoor je behoorlijk veel ruimte overhoudt.  

Een lichte kleur geeft een ruimtelijke sfeer 

Donkere kleuren geven vaak een gevoel van sfeer en knusheid. Lichte kleuren vertegenwoordigt vaker een modern en strak uiterlijk. Ook bevorderd een lichte kleur de ruimtelijke sfeer. Door lichtinval in je badkamer te creëren, gebruik je de illusie de ruimte groter te maken.  

 Maak gebruik van de juiste materialen 

Ten slotte is het gebruik van de juiste materialen ook niet onbelangrijk. Natuursteen of keramiek geven een natuurlijk uitstraling aan je badkamer. Hoe natuurlijk iets oogt hoe beter dit is voor de ruimtelijkheid in de ruimte.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *