Zo kies jij de mooiste gordijnen

Ben jij je interieur aan het stijlen? Of wil je gewoon een nieuwe sfeer in je woning? Gordijnen hebben een grote invloed op je interieur. Het zijn namelijk primaire interieurobjecten die boven de rest van het interieur uitspringen. De juiste gordijnen kiezen kan dan ook een lastige opgave zijn. In dit artikel geven we je een aantal tips om tot de juiste keuze te komen. Lees nu verder en ontdek!

Welke kamer komen de gordijnen te hangen?

Nog voordat je gaat kijken naar materialen, stoffen en kleuren dien je voor jezelf goed na te denken over voor welke kamer de gordijnen zijn bedoeld. Zo kun je namelijk goed het huidige (of gewenste) interieur van de kamer in kwestie tot je laten komen en op basis hiervan beslissen wat goed zou aansluiten bij het (gewenste) interieur van die bepaalde kamer.

Welk type gordijnen zoek je?

Wanneer je goed hebt nagedacht over de specifieke kamer en het (gewenste) interieur in die kamer is het tijd om het type gordijnen uit te zoeken. De keuze is enorm. Zo kun je kiezen voor vouwgordijnen indien je liever geen lange gordijnen zoals linnen gordijnen hebt. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van beide. Of ga je toch liever voor inbetween of vitrage gordijnen? Dit is helemaal afhankelijk van de keuze die je eerder hebt gemaakt met betrekking tot het interieur in een bepaalde ruimte.

Kleur en stof bepalen

Je hebt een type gordijnen gekozen, top. Nu dien je de kleur en eventueel het type stof te kiezen. Je hebt inmiddels natuurlijk een beeld van hoe het interieur in de kamer waar de gordijnen komen te hangen er moet komen uit te zien. Op basis hiervan kun je de kleur bepalen. Je hebt immers al een onderverdeling tussen primaire en secundaire kleuren bedacht voor het interieur. Vervolgens kun je bij sommige type gordijnen nog een stof kiezen. Hierbij zit het verschil in de mate van verduistering.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *