Wat speelt er in de zorgbranche?

Binnen de zorgbranche vinden aan de lopende band ontwikkelingen plaats. De afgelopen twee jaar heeft de branche onder druk gestaan als nooit tevoren. Er is een toenemend tekort aan goed zorgpersoneel, terwijl de vraag toeneemt. Dat de COVID-19 crisis voor veel ophef in de zorg heeft gezorgd is een understatement. Maar wat speelt er nog meer binnen de dagelijkse gang van zaken in de zorgbranche? Lees nu verder en ontdek!

Bijscholing

Het nijpende tekort aan zorgspecialisten maakt dat er een grote behoefte is aan scholing en bijscholing. Een voorbeeld hiervan is de herregistratie big, waarbij geschoold zorgpersoneel een examen moet afleggen op hun kennis en vaardigheden te toetsen. Iedere zorgspecialist dient dit iedere vijf jaar te doen. Ook voor nieuwe zorgspecialisten is dit verreist na het behalen van de benodigde diploma’s. Er zijn diverse cursussen, zoals bij Leerzorg, waarbij je eerst één of meerdere dagen les krijgt, waarna je direct het examen kunt maken. Zo is de kennis altijd nog top of mind en leer je sneller.

Digitalisering in de zorgbranche

Tegenwoordig gaat bijna alles in de cloud. Zo is ook de zorgbranche in rap tempo bezig om te digitaliseren. De COVID-19 crisis heeft deze ontwikkeling alleen maar versnelt, aangezien het nodig is om overzichtelijk en snel te kunnen noteren en bijhouden waar een client last van heeft, wanneer het is begonnen en hoe het herstel verloopt. Ook met besmettingsrisico zoals bij COVID-19 het geval is, komt digitalisering goed van pas.

Naast digitalisering met betrekking tot processen wordt er ook hard gewerkt aan robots en andere technieken die kunnen helpen bij bijvoorbeeld operaties. Hierbij kun je denken aan operatierobots, maar ook slimme implantaten of nanotechnologie. Zo blijft de branche haarzelf steeds ontwikkelen en wordt ook zorgverlening steeds meer ondersteund door de nieuwste technologie. Zo kan de branche haarzelf steeds naar een hoger niveau blijven tillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *