depolder tuin

De voordelen van een privé basisschool

Er zijn tegenwoordig steeds meer privé scholen in Nederland, en dat is dan ook niet zonder reden. Een privé school heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van een gewone school. Dit komt vooral doordat openbare scholen op grote schaal moeten draaien. Er moeten veel kinderen naar dezelfde school, en voor die school is maar een beperkt budget beschikbaar. Deze beperkingen gelden niet voor het privé onderwijs. Omdat er geen lesprogramma gemaakt voor heel Nederland gevolgd hoeft te worden heeft de school meer vrijheid in de indeling van het onderwijs van jouw kind.

  • Alle aandacht voor het kind

Op openbare basisscholen moet één leraar vaak lesgeven aan dertig kinderen tegelijkertijd. Dit gaat natuurlijk ten koste van de aandacht voor jouw kind, er blijven dan namelijk maar een paar minuten per dag over voor jouw kind. Dat is natuurlijk simpelweg te weinig. Een privé basisschool hanteert kleinere klassen, vaak niet groter dan acht leerlingen. Op die manier kan de leraar veel meer tijd aan de individuele kinderen besteden, en op die manier ervoor zorgen dat ieder kind les krijgt op de manier die het beste bij hem of haar past.

  • Meer flexibiliteit

Openbare basisscholen moeten met blokken van één jaar werken. Als een kind bijvoorbeeld groep 6 net niet kan halen moet het het hele jaar over, ook al begrijpt hij alleen rekenen niet helemaal. Een privé basisschool heeft de ruimte om het lesprogramma aan te passen. Zo kan jouw kind toch door naar groep 7, en wordt er in het volgende jaar even iets meer aandacht aan rekenen geschonken, en wordt jouw kind niet onnodig tegengehouden. Maar ook als halverwege het jaar blijkt dat jouw kind een jaar over zou kunnen slaan is daar binnen het privé onderwijs meer ruimte voor dan in het openbare onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *