3 tips om jouw boom gezond te houden

Een boom is vaak het pronkstuk in een tuin. Daarom wil je natuurlijk dat jouw bomen er goed en gezond eruit zien! Hiervoor is boomverzorging erg belangrijk. In deze blog lees je 3 tips om jouw boom/bomen gezond te houden. Zodat ze kunnen stralen in de tuin! 

 

Snoeien 

Het snoeien van een boom is erg belangrijk. Het zorgt er dan ook voor dat een boom gezond blijft. Het is dan ook belangrijk om dode of zieke takken zo snel mogelijk te verwijderen. Een boom verbruikt namelijk erg veel energie aan de dode of zieke tak. Dit houdt in dat de rest van de gezonde takken minder energie krijgen, wat eigenlijk wel erg belangrijk is. Daarnaast wil je natuurlijk tegen gaan dat de ziekte zich niet over de hele boom verspreid. Het snoeien van een boom is ook belangrijk om de boom jong te houden. Vooral fruitbomen zullen meer fruit geven als je regelmatig snoeit,

 

Water 

Een boom krijgt natuurlijk automatisch water door de regen. Maar in sommige periodes kan een boom zeker wat extra ondersteuning gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan droge zomers. Maar een boom kan ook teveel water krijgen. Bijvoorbeeld in de natte winters kan een boom gaan rotten door het overtollige water. Zorg er dan ook voor dat jouw boom niet op de laagste plek in de tuin staat. Als dit namelijk zo is, kan een boom het overtollige water niet goed meer afvoeren. 

 

Ongedierte aanpakken

Een ander belangrijke factor waardoor bomen ongezond zijn, is door ongedierte. Er zijn veel ongedierte die ervoor kunnen zorgen dat een boom ongezond wordt. Maar vaak moet dit allemaal op een andere manier behandeld worden, ga dan ook op zoek naar de juiste manier. 

Er zijn dus verschillende manieren om jouw boom gezond te houden, al deze manieren zorgen wel dat je tijd en energie in jouw boom moet stoppen. Niet iedereen heeft hier de tijd of vaardigheden voor. Van Voorthuizen helpt jou dan ook graag met de boomverzorging van jouw boom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *