Een kleine tuin? 2 tips om daarmee om te gaan!

Ruimte is een luxe voor sommige van ons en daarom vind je in dit artikel 2 tips die jouw kleine tuin, leuk en origineel laten lijken! (Bron: www.rainbow-collection.nl)

Diagonaal bestraten

Bestrating gelegd in een vierkant kan de tuin kleiner laten lijken dan het is en met een eenvoudige truc van het oog kan je de visuele grootte verhogen in je tuin. Wanneer je je tuin bestraat kan je gebruik maken van touwen die je op de grond legt om zo te volgen en in een rechte of eens vorm te betegelen. Maar om de optische illusie voor een kleine tuin te laten werken is het handig om de tuin te bestraten in een diamantvorm. Of om te bestraten in een diagonale lijn. Een diagonale lijn is altijd langer dan een horizontale of verticale lijn. Hierdoor oogt je tuin al een stuk groot. Ook kan je gaan voor lichtgekleurde bestrating in tegenstelling tot donker gekleurde bestrating. Licht gekleurde bestrating zoals: wit, crème, geel, oranje en andere dergelijke lichte tinten zorgen ervoor dat de tuin meer open lijkt, waardoor hij ook groter lijkt.

Voeg bomen toe

Een van mijn top tips voor bepaalde kleine tuin ontwerpen is het toevoegen van een aantal grote bomen. Ze geven je een goede hoogte en privacy. Probeer luifel bomen, zoals Prunus cerasifera (kerspruim) die een lommerrijk dak zal geven zonder veel ruimte op de grond in beslag te nemen. Je kunt nog meer ruimte maken door het weghalen van de onderste takken, zodat de boom (en ook de tuin) hoger en groter lijkt. Decoratieve bomen en sierbomen kunnen er ook geweldig uitzien, met als goed voorbeeld Olea europaea (olijf)bomen, die elk gebied kunnen transformeren in een prachtig mediterraan paradijs. 

Daarnaast fungeren bomen ook als schaduw, dit is ideaal voor de zomerse maanden. Maar wanneer het niet mogelijk is om in de hoogte iets te creëren voor decoratie en schaduw. Probeer dan eens een knikarmscherm toe te voegen aan je tuin.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *