Tuingereedschap kopen

Als je graag in de tuin werkt, wil je dat natuurlijk ook met goed tuingereedschap doen. Tuingereedschap kopen kan je tegenwoordig eenvoudig online doen. Koop je tuinspul snel en eenvoudig online. Van harken tot snoeien en van wieden tot maaien, kwalitatief tuingereedschap is een must. Het is niet verstandig om hierop te bezuinigen, omdat je gereedschap vaak veel te verduren krijgt. Op de langere termijn zul je het verschil in kwaliteit gaan merken, dus wees niet bang om in je tuin te investeren! Maar wat voor soort gereedschap en snijgereedschap is er allemaal? En waar gebruik je wat voor?

Graafgereedschap

Met je handen door de grond wroeten geeft misschien wel een soort oergevoel, maar het is vaak toch fijner om een schop te gebruiken. Een schop gebruik je natuurlijk voor het graven van gaten, bijvoorbeeld om nieuwe struiken in te planten. Als de grond wat harder is, zoals bij klei of steen, is het gebruik van een pikhouweel misschien gewenst. Bij grote keien en stukken beton is het fijn een cirkelzaag met een diamant zaagblad te gebruiken. Zo bespaar je veel meer tijd dan als je dit met een hamer wilt gaan verwijderen. Alhoewel dit in Nederland niet zo vaak voor zal komen, omdat we over het algemeen vrij zachte grond hebben. Een schop of spade is echter wel essentieel voor iedere tuin. 

Gazongereedschap

Het liefst houd je je gazon zo mooi mogelijk natuurlijk. Dat betekent lekker kort gewiekt en hopelijk met een mooie diepgroene kleur. Dit vergt wel wat onderhoud, en dat doe je het best met een goede grasmaaier. Ook zijn er elektrische trimmers, wat het werkje nog weer gemakkelijker maakt. In de herfst kun je een bladblazer gebruiken om je gazon mooi schoon te houden, al kan dit natuurlijk ook met een hark. Om alle neergevallen bladeren met één gereedschap op te ruimen kun je kiezen voor een bladblazer met een zuigfunctie. Daarmee blaas je al het blad eerst op een hoop, waarna je het direct op kunt zuigen.

Grondonderhoud

De grond waarin je planten staan, moet geregeld even omgespit worden. Dit helpt om de grond luchtig te houden, wat goed is voor het wortelsysteem van je planten. Ook zorgt een minder compacte grond voor een betere drainage, zodat je planten niet onder water komen te staan. Het omspitten kan met een hark, waarmee je ook meteen de dode bladeren weg kunt halen. Met een hark kom je echter niet zo diep, waardoor je alleen de bovenste laag omspit. Met het gebruik van een schoffel kun je wat dieper spitten, en is ook ideaal voor het verwijderen van onkruid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *