Windscherm kopen: de voordelen

Als je kiest voor een windscherm kopen dan profiteer je van meerdere voordelen. Dit geldt voor als je het windscherm wilt gebruiken in de tuin, maar deze kan ook gebruikt worden op een terras. Bij een windscherm kopen heb je natuurlijk de keus uit allerlei verschillende windschermen. Denk aan een glazen windscherm of een verplaatsbaar windscherm. Echter blijft een windscherm natuurlijk wel de voordelen behouden die het altijd heeft. 

Benieuwd naar de voordelen van een windscherm kopen? Lees dan hieronder verder.

Voordelen windscherm kopen

Lekker uit de wind zitten en genieten in de tuin of van het uitzicht. Dat is het voornaamste voordeel van een windscherm kopen. Met een glazen windscherm heb je dan ook nog als extra voordeel dat je door het glazen scherm heen kunt kijken. Een glazen windscherm is echter wel een vast windscherm en dus geen mobiel windscherm die je kunt verplaatsen. De plek voor het plaatsen van het scherm is dus belangrijk. 

Andere voordelen zijn dat je met een windscherm langer buiten kunt zitten. Doordat je de (koude) wind tegenhoudt, is er meer ruimte voor de zonnestralen. Wist je dat een windscherm 85% van de wind tegenhoudt? Dit kan dus als enorm schelen qua temperatuur en gevoelstemperatuur. Zo kun je er altijd warmpjes bij zitten. Zowel in de lente als tijdens de herfst waarbij je dus nog kunt genieten van de herfstzon. Ook kun je een windscherm gebruiken voor op een balkon als in de tuin. 

Kom tot rust 

Een windscherm biedt jou dus de mogelijkheid om langer van de buitenlucht te genieten. En dat is heel fijn, want in de buitenlucht kun je helemaal tot rust komen. Plus frisse buitenlucht is natuurlijk hartstikke gezond. Daarnaast heb je met een windscherm dus niet last van de wind en kun je daarom langer genieten van de buitenlucht. Plof neer op een lekkere relax stoel of op een bank met een goed boek. Iets lekkers te eten of drinken en kom helemaal tot rust in bijvoorbeeld eigen achtertuin.  

Gasten blijven langer zitten

Ja, echt waar. Als je een horecaonderneming hebt bijvoorbeeld aan het strand dan heb je altijd iets met de wind te maken. Soms is het heerlijk om even uit te waaien, maar als je rustig en relaxed ergens iets zit te drinken of eten wil je niet weggeblazen worden. Het nadeel van de wind als je zit is dat het meteen een stuk koeler aanvoelt. En tijdens een mooie zomerse dag wil je als ondernemer natuurlijk mensen zo lang mogelijk op je terras hebben en daar lekkere drankjes en hapjes aan verkopen. Men blijft langer zitten als het aangenaam zit en ze niet van hun stoel of loungebank worden weggewaaid. 

Het voordeel van een glazen windscherm is dan ook weer dat je hier ook nog doorheen kunt kijken. Gasten hoeven dus niet persé ergens anders te gaan zitten om alsnog te genieten van het uitzicht, het weer en natuurlijk iets lekkers geserveerd op het terras. Het hebben van een glazen windscherm bij een terras, waarbij de kans groter is dat het kan gaan waaien biedt dus meerdere voordelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *