Verstelbare tuinstoelen scherp geprijsd kopen?

Voor even heerlijk relaxen hoef je niet ver te reizen. Plof lekker neer in je eigen tuin of balkon. En ‘s avonds is het uiteraard wat koeler maar vaak nog steeds mooie temperaturen om buiten te eten. Je kunt voor beide doeleinden een aparte tuinstoel kopen, maar waarom niet gewoon gaan voor een verstelbare stoel? Die kun je naar achteren klappen om te ontspannen en als je wilt plaatsnemen aan tafel doe je de rugleuning weer omhoog. Eigenlijk kun je op die manier al vrij snel verstelbare tuinstoelen scherp geprijsd kopen: je hebt in principe één stoel die je op meerdere mogelijkheden kunt gebruiken.

De perfecte stoelen voor iedere tuin

De perfecte verstelbare tuinstoel bestaat niet. Want dat is een kwestie van voorkeur en smaak. Dus de stoel die gewoon bij jou en jouw tuin past. Waar de één gaat voor praktische tuinmeubelen, wil de ander juist een tuinstoel van natuurlijke materialen. Materiaal is wel belangrijk bij de keuze. Kies je voor natuurlijke materialen als hout dan heb je ook te maken met onderhoud. Als je aluminium of kunststof kiest, dan is alleen even schoonhouden het enige onderhoud. Zelfde geldt voor wicker. Uiteraard bepaalt ook de grootte van je tuin of – zeker – balkon voor welke verstelbare stoel bij jou past.

Voordelen van een luxe verstelbare tuinstoel van wicker

Een veelgekozen materiaal voor tuinmeubelen is wicker. Wicker is een uit kunststof vervaardigde vezel en heeft een robuuste uitstraling. Het zijn ook hele praktische meubelen, kijk maar eens naar de volgende voordelen:

  • Ze ogen luxe, zijn luxe maar daarbij wordt er niet ingeleverd op de functionaliteit
  • Wicker verstelbare tuinmeubelen hebben een beperkt gewicht en dat maakt dat ze heel eenvoudig zijn te verplaatsen.
  • Ze vergen vrij weinig onderhoud. Alleen schoonhouden zodat de meubels die luxe uitstraling behouden. 
  • Wicker tuinmeubelen zijn heel comfortabel. Tip: koop er een voetenbankje bij! 

Tips voor de aankoop van verstelbare tuinstoelen

We hadden het al eerder over materiaal. Maar let ook op het materiaal van bijvoorbeeld de scharnieren. Je wilt natuurlijk wel lang mee kunnen gaan met je verstelbare tuinstoel. Dus is de kwaliteit van de scharnieren, dat je stoel doet verstellen, uiteraard van belang. Bij de wat duurdere standenstoelen worden er volledig aluminium gegoten scharnieren gebruikt, en kan dit bij goedkopere tuinstoelen nog wel eens van kunststof zijn. Aluminium is een sterker en duurzamer materiaal dan kunststof. 

Wil je de tuinstoel gebruiken bij een tuintafel? Dan is het goed om te weten of de stoelen ook onder de tafel passen. Zit je niet te laag of juist te hoog? En hoe gaat dat met de stoelleuning? Die moet ook onder de tafel passen.

Scherp geprijsde verstelbare tuinstoelen en accessoires

Kijk naast een scherp geprijsde verstelbare tuinstoel ook eens bij de praktische accessoires voor je tuin. We noemden al eerder een voetenbankje maar ook leuk zijn tonnen met een teakhouten deksel. Net zo praktisch als een verstelbare tuinstoel. Je kunt het als bijzettafel gebruiken of als extra zitplek voor bezoek. En heb je nog geen zonbescherming? Check dan zeker ook even de parasols.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *