6 redenen om hovenier te worden

Ben je op zoek naar een verandering van tempo? Een nieuwe carrière die je buiten brengt en je de kans biedt je creatieve spieren te laten werken? Zo ja, dan ben jij misschien wel opzoek naar vacature groenvoorziening en hoveniers. Hier zijn zes redenen waarom dit de perfecte carrière voor jou zou kunnen zijn.

1. Je mag buiten werken

Als je iemand bent die graag buiten is, dan is een baan als hovenier of tuinman perfect voor jou. Je brengt je dagen door met werken in de frisse lucht, omringd door de natuur. En, afhankelijk van het soort werk dat je doet, kun je zelfs naar verschillende locaties reizen.

2. Het is een fysiek actieve baan

Een andere goede reden om hovenier of tuinman te worden is dat het een fysiek actieve baan is. Als je een kans zoekt om fit en gezond te blijven, dan is dit het. Hoveniers- en tuiniersbanen helpen je actief en in vorm te blijven, terwijl je ook nog betaald krijgt!

3. Je kunt creatief zijn

Als je een creatieve inslag hebt, is er geen betere uitlaatklep dan tuinarchitectuur en tuinieren. Deze banen geven je de kans om creatief te zijn en je fantasie te gebruiken om prachtige buitenruimtes te ontwerpen. Van het maken van ingewikkelde tuinen tot het ontwerpen van hele landschappen, de sky is the limit als het gaat om creativiteit in deze functies!

4. Het is een dankbare baan

Er gaat niets boven het tot leven zien komen van de vruchten van je arbeid voor je ogen – en dat is een van de meest dankbare aspecten van een hovenier of tuinman. Als je iemands visie voor zijn tuin of erf tot leven brengt, is dat een ongelooflijk bevredigend gevoel.

5. De uren zijn flexibel

Afhankelijk van het soort hoveniers- of tuiniersbaan dat je krijgt, kun je enige flexibiliteit hebben wat betreft de uren. Als je bijvoorbeeld voor een particulier bedrijf werkt, kunnen ze openstaan voor het verschuiven van je uren, zodat je naar school kunt of andere verplichtingen kunt nakomen.

6. Het is een groeiende bedrijfstak!

Een andere goede reden om te overwegen hovenier of tuinman te worden is dat het een groeiende bedrijfstak is! Nu steeds meer mensen hun buitenruimte willen verfraaien, zijn er volop mogelijkheden voor mensen met landschaps- en tuinierervaring – dit is dus het perfecte moment om je carrière op dit gebied te beginnen! Volgens het Bureau of Labor Statistics zijn de baanvooruitzichten voor hoveniers en tuinmannen zeer positief. Zij voorspellen dat de werkgelegenheid in dit vakgebied van 2019 tot 2029 met 7% zal groeien – sneller dan het gemiddelde voor alle beroepen. Deze groei is deels te danken aan een toename van de bouw van nieuwe huizen en bedrijven, en ook aan een toename van de uitgaven voor landschaps- en tuindiensten.

Heb je erover nagedacht om hovenier of tuinman te worden? Zo ja, dan is dit het perfecte moment! Deze functies zijn perfect voor buitenliefhebbers, fysiek actieve mensen, en mensen met een creatieve inslag – bovendien bieden ze flexibele uren en veel groeimogelijkheden in de komende jaren. Dus waar wacht je nog op? Begin je nieuwe carrière vandaag nog

Bron: https://www.ab-werkt.nl/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *