De mooiste kamerplanten voor een fleurig interieur

Kan jouw interieur wel een opfleur gebruiken? Dan zijn er vele manieren hoe je dit kunt realiseren. Een van de leukste manieren om je woonkamer op te fleuren is door het gebruik van kamerplanten. De juiste kamerplanten zorgen ervoor dat je woonkamer een stuk levendiger aan gaat voelen. Tevens is het bewezen dat het gebruik van planten in een ruimte stressverlagend werkt. Je zult je dus ook heerlijk zen voelen wanneer je bent omgeven door een aantal leuke kamerplanten. Bovendien zien huisplanten er ook nog eens super gezellig uit en maken ze je interieur helemaal af. Vandaag lichten we twee mooie kamerplanten uit, namelijk de Monstera en de hangplant. 

De Monstera als een makkelijke kamerplant

Een zeer leuke kamerplant om in je interieur te plaatsen is zonder twijfel de Monstera. Deze plant wordt ook wel de gatenplant genoemd. Kenmerkend voor de Monstera is het feit dat er in de bladeren natuurlijke gaten en insnijdingen zitten. Van oorsprong komt deze plant uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. De gaten en insnijdingen zorgen er namelijk voor dat de plant in het regenwoud niet omver wordt geblazen door een stevige storm. De Monstera is een fantastische kamerplant. Hij heeft namelijk zeer weinig verzorging nodig. Je hoeft de potgrond slechts lichtig vochtig te houden door deze af en toe van water te voorzien. 

De hangplant als trendy blikvanger

Naast de Monstera, kun je ook een schitterende Hangplant kopen. De hangplant is vandaag de dag misschien wel een van de populairste kamerplanten. Dit komt omdat de lange bungelende bladeren een echt tropisch gevoel geven. Het is dus net alsof jij je op vakantie bevindt wanneer je de woonkamer inloopt. Een ander voordeel van de hangplant is dat deze relatief weinig ruimte in beslag neemt. Ook al doet de naam vermoeden dat je de hangplant slechts alleen kunt ophangen, kun je een hangplant ook in een mooie vaas of sierpot plaatsen. Zo kun je dus altijd een hangplant een plekje geven in je interieur. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *