De tuin trends van 2022

De tuin is minstens net zo belangrijk als de inrichting van je huis. Vooral nu mensen de afgelopen 2 jaar veel thuis hebben gewerkt, is de focus meer naar de tuin geschoven. Het is lekker om tussen het thuiswerken door even te kunnen ontspannen in je eigen tuin. Ook hebben veel mensen die thuiswerken misschien uitzicht op hun tuin. Hierdoor kan het zo zijn dat er dingen in je tuin zijn die je nooit eigenlijk zo zijn opgevallen, maar die je toch graag aan wil passen. Het is erg belangrijk om je tuin een plekje te maken waar je je fijn voelt en waar je graag bent en naar kijkt. Daarom worden in deze blog de tuin trends van 2022 beschreven om je een beetje op weg te helpen. Natuurlijk is het heel belangrijk om je eigen stijl altijd mee te nemen bij het ontwerpen van je tuin, maar deze tuin trends kunnen je op weg helpen en wat inspiratie bieden.

De trend rondom kleuren en stijlen

De eerste trend die weer opkomt is het toevoegen van groen in de tuin. Niet alleen groene planten en struiken, maar ook groene tuinmeubels. Groen is een rustige kleur, waardoor deze goed in tuinen past. Deze groene kleur kun je combineren met zwart-, beige- of bruintinten. Deze kleuren passen goed bij elkaar en stralen allemaal rust uit. Je kunt ervoor kiezen om je tuin heel rustig te houden, maar je kunt ook een paar wat meer opvallende elementen toevoegen. Deze zullen er dan uitspringen en de tuin net wat unieker maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een buitenkleed of aan bijzondere kussens in een loungeset. 

Inspiratie opdoen voor je tuin

Het kan zo zijn dat je een idee in je hoofd hebt van wat je mooi vindt in de tuin, maar dat je het lastig vindt om deze stijl te uiten. Ook kan het zo zijn dat je nog totaal geen idee hebt over hoe je wil dat je tuin eruitziet. In beide gevallen is het handig om inspiratie op te doen. Hier zijn verschillende manieren voor. Zo kun je kijken naar programma’s op tv waarbij ze tuinen een make-over geven, kun je tijdschriften over tuinen kopen of kun je showrooms bezoeken. Een voorbeeld van zo’n showroom is De Hoeve Buitenleven. Bij De Hoeve Buitenleven staan er ruim 20 verschillende showroommodellen opgesteld, zodat je uitgebreid kunt kijken wat bij je past en inspiratie kunt opdoen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *