Je tuin inrichten? Dat doe je zo!

De tuin is een ideale plek om even te ontspannen. Bijvoorbeeld na een lange dag werken of in het weekend of in de vakantie. Hoe fijn is het om alleen of wanneer je visite hebt om in de tuin te kunnen vertoeven. Het is ook nog eens gezond om je in de buitenlucht te bevinden. Maar het is wel vaak lastig om de tuin in te richten. Veel mensen lopen er tegenaan dat ze het moeilijk vinden om de tuin goed te verdelen, zonder dat ze er al teveel onderhoud van hebben. Daarom hebben wij enkele tips verzameld, die je misschien kunnen helpen bij het inrichten van je tuin.

De voortuin

Te beginnen met de voortuin. Als je een voortuin hebt, zullen mensen die langs je huis lopen of langskomen, de voortuin als eerste zien. Je voortuin is dus als het ware een visitekaartje van je woning. Bedenk allereerst goed waar jij je voortuin voor gebruikt. Als je er bijvoorbeeld niet vaak komt, omdat je daarnaast een achtertuin hebt, zul je er waarschijnlijk niet uitgebreid gaan zitten. Het is dan een idee om een voortuin aan te leggen die onderhoudsvriendelijk is, bijvoorbeeld met veel bestrating. Als je ervoor zorgt dat de kleuren van de bestrating goed staan bij de kleuren van je huis, geeft dat een rustig effect. Verder kun je ervoor kiezen om hoge planten in je tuin aan te leggen, zodat je wat meer privacy hebt. Mensen zullen dan niet snel naar binnen kunnen kijken. Het nadeel daarvan kan wel zijn dat je zelf ook niet meer goed naar buiten kunt kijken.

Diepte in je tuin

Heb je een smalle tuin? Er zijn verschillende trucjes waardoor je deze er breder uit kunt laten zien. Vaak is het namelijk zo dat een smalle tuin ook vrij lang is. Wanneer je de lengte van deze tuin onderbreekt door de tuin in verschillende delen op te delen, kun je er diepte in creëren. Denk aan een eethoek, een hoek met bijvoorbeeld een moestuin, of een hoek met een ontspannen bankje. Door verschillende hoekjes te maken, lijkt je tuin een stuk breder.

Accessoires, red cedar

Tot slot de accessoires. Deze zijn van groot belang bij een mooie tuin. Denk aan een mooie potten waar je je planten in kunt doen, of juist accessoires voor aan je schutting, zoals een mooie poster of foto’s. wanneer je geen schutting hebt maar deze wel graag zou willen, is het een optie om deze zelf te plaatsen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met red cedar hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *