5 populaire palmsoorten

De buitenpalm is ontzettend populair. Het geeft een tropsiche sfeer aan de tuin, laat bijna geen bladeren vallen, hebben maar weinig onderhoud nodig en er is een ruime keuze uit verschillende types die het ook goed doen in het Nederlandse klimaat. In deze blog vind je onze top 5 palmen! Geen zin om naar het tuincentrum te gaan? Laat jouw palmboom bezorgen, je hebt dan nergens omkijken naar!

Acanthophoenix Crinita

De Acanthophoenix Crinita ofwel Palmier Noir Des Haut is een weinig voorkomende palmboom en meer geschikt voor de warmere klimaten. Deze palm heeft veel zon nodig en groeit dan snel. Deze palmboom heeft een slanke stam met mooie, veervormige, bladeren en wordt maximaal zo’n 5 meter hoog. De Acanthophoenix Crinita of Palmier Noir Des Haut komt oorspronkelijk uit Mascarenen eilanden in de Indische Oceaan.

 

Winterhardheid: Winterhard: -3.8 C

Ondanks dat deze palm lagere temperaturen kan verdragen is hij toch meer geschikt voor warmere klimaten. Daar heeft de palm weinig onderhoud nodig. Zie ook: hoe winterhard zijn palmen eigenlijk? 

Aiphanes Aculeata

De Aiphanes Aculeata ofwel Ruffle Palm kan zo’n 12 meter hoog worden. Het lijkt alsof de groene bladeren van deze palmboom aan het eind gerafeld zijn. De stam van deze palmboom is bedekt met lange scherpe stekels die leren werkhandschoenen kunnen doorboren. De Aiphanes Aculeata of Ruffle Palm komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika.

 

Winterhardheid: Winterhard: -1.1 C

De Aiphanes Aculeata is niet geschikt voor het Nederlandse klimaat. Deze palmboom staat in de zon met eventueel een beetje schaduw en heeft een vochtige bodem nodig.

Archontophoenix Cunninghamiana

De Archontophoenix Cunninghamiana ofwel King Palm is een mooie, slanke palmboom met grote veervormige heldergroene bladeren. Deze palmboom kan maximaal zo’n 25 meter hoog worden. De Archontophoenix Cunninghamiana of King Palm komt oorspronkelijk uit Australië en groeit hier in de tropische bossen. Een alternatief is de Chamaerops humilis

 

Winterhardheid: Winterhard: -1.1 C

Deze mooie palmboom is helaas niet geschikt voor het Nederlandse klimaat. In de winter wordt het te koud en vanwege de grootte van deze boom is hij ook minder geschikt om binnen te zetten. Heb je binnen wel voldoende ruimte dan zou je de Archontophoenix Cunninghamiana in de zomer buiten kunnen zetten, in de zon of in de schaduw, als hij maar voldoende water krijgt en geen last heeft van de wind.

Areca Catechu

De Areca Catechu ofwel Betelpalm is een mooie slanke boom met een kroon van groene, veervormige bladeren. Deze palmboom kan zo’n 15 meter hoog worden. Het zaad van deze palm – de betelnoot – wordt in Aziė veel gekauwd. Het helpt om honger te verdrijven en zorgt voor een lichte roes. De betelnoot-kauwers zijn herkenbaar aan hun rode tanden. De Areca Catechu of Betelpalm komt oorspronkelijk uit Aziė.

 

Winterhardheid: 4.5 C

Deze palmboom is niet winterhard maar wordt als jonge palmboom verkocht als kamerplant. Deze boom staat dan graag in het licht en heeft regelmatig water nodig en redelijk veel bemesting.

Butia Capitata

De Butia Capitata ofwel Geleipalm is een palm met gebogen blauwgrijze bladeren. Deze palmboom kan zo’n 5 meter hoog worden. De Butia Capitata of Geleipalm komt oorspronkelijk uit Zuid-Braziliė en Uruguay en is daar een veel voorkomende palmensoort.

 

Winterhardheid: -12.2 C 

De Butia Capitata staat het liefst in de volle zon met eventueel een klein beetje schaduw. Deze palm groeit niet zo heel snel en is daarom ook geschikt om in een kuip of bloembak te houden. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *