De voordelen van een houten poort

Houten poorten zijn weer helemaal hip. Met een houten poort zorg je voor toegang tot je tuin op meesterlijke wijze, maar een houten poort zorgt er ook voor dat ongenode gasten buiten jouw terrein blijven. Het geeft je tuin en jouw woning een bepaalde uitstraling. En daarmee je bezoekers een geweldig entree. Nog geen houten poort? Lees dan snel verder en ontdek waarom een houten poort bij jou thuis niet mag ontbreken.

Meer privacy en veiligheid dankzij de houten poort

Een poort zorgt voor meer privacy. Men kan niet zomaar jouw erf oprijden of door je tuin wandelen. Dat betekent ook meer veiligheid in je tuin. Niet alleen houdt het indringers tegen, het houdt je kinderen en huisdieren ook tegen. Kinderen en huisdieren kunnen je tuin niet zo eenvoudig meer verlaten en dat is zeker wanneer je aan een drukke weg woont, een hele geruststelling.  

Veel mogelijkheden

Wanneer je kiest voor een houten poort, zijn de mogelijkheden eindeloos. Omdat geen enkele oprit, tuin of erf hetzelfde is, is maatwerk wel een vereiste. Je hebt dan bijvoorbeeld keuze uit verschillende houtsoorten.Je kunt voor een duurzame houtsoort, zoals eikenhout gaan. Een poort van dit hout gaat minimaal 20 jaar mee. Ook Padoek, een hardhout-soort, is erg populair als houten poort. Deze houtsoort werkt minimaal. Weersomstandigheden hebben dan ook vrijwel geen invloed op dit hout en het gaat zeker 25 jaar mee. Naast keuze uit verschillende houtsoorten, is ook de keuze in verschillende modellen enorm groot. Je kunt een dichte poort laten maken, boogpoorten, poorten met doorkijk en mooie rechte modellen. Daarnaast is het mogelijk de houten poorten te laten automatiseren, zodat het hek zich al opent wanneer je aan komt rijden. Erg makkelijk, je hoeft immers de auto niet meer uit om de poort te openen.

Uitstraling en onderhoud

Een andere reden voor de aanschaf van een houten poort kan de warme uitstraling zijn. Hout is een natuurlijk product, wat past in elke tuin. Of je tuin nu een landelijke stijl heeft, minimalistisch en modern is of juist van alles wat, de houten poort zorgt voor extra warmte. Hout vergrijst wel na verloop van tijd, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit of de levensduur. De kleurverandering zorgt daarnaast voor nog meer uitstraling. Ook op het gebied van onderhoud hoef je een houten poort niet te laten. Het onderhoud is namelijk nihil. Dat betekent dat je een poort van hout uit duurzaamheidsklasse 1 of 2, zoals Eiken of Padoek, niet hoeft te schilderen, beitsen of lakken. Ook schoonspuiten is niet nodig. Wil je na een aantal jaar een ander kleurtje aan je poort geven, dan kan dat natuurlijk wel. Let er wel op dat je dan jaarlijks even een kwast er overheen haalt, om de kleur mooi te houden.     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *