Een duurzaam en sfeervol interieur? Zo doe je dat!

Het interieur van je woning is belangrijk om een sfeervolle thuissituatie te creëren. Toch wordt duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp in al onze levens. Hoogtijd om deze twee onderwerpen eens te combineren. Want wist je dat je met de inrichting van je interieur al een verschil kunt maken? Er worden in Nederland namelijk veel interieurspullen weggegooid, zonder dat dat nodig is. Wil jij weten hoe je een duurzaam en sfeervol interieur realiseert? Lees dan verder!

Ga voor duurzame meubels

Om een duurzaam interieur te realiseren kun je beginnen met het aanschaffen van duurzame meubels. Dit wil zeggen: meubels met een lange levensduur. Hierbij kun je denken aan een hardhout zwevend tv meubel of een eiken salontafel. Wanneer je een meubel van hardhout kiest ben je verzekerd van een lange levensduur. Je kunt deze zelf nog afwerken met een lak om beschadigingen te voorkomen. Gebruik zelf altijd viltjes om de meubels in de beste conditie te houden.

Koop niet te veel prularia of bewaar het voor volgend jaar

De grootste besparing qua geld en vooral ook materialen kan worden gemaakt met het beperken van de prularia die wordt gekocht. Menig Nederlands huishouden heeft de zolder vol liggen met kleine interieurobjecten die vervolgens nooit weer worden gebruikt of zelfs direct worden weggegooid. Zorg ervoor dat je alleen de spullen koopt die je echt gaat gebruiken. Dit is beter voor het milieu, en voor je portemonnee.

Kies voor tweedehands

Last but not least kun je gaan voor tweedehands meubels of interieurobjecten. Ben je handig? Wie weet kun je dan zelf wel een mooi meubel in elkaar knutselen van resthout. Of neem eens een kijkje in de kringloop voor leuke accessoires! Niet alles hoeft nieuw te zijn of direct helemaal perfect. Is een accessoire niet in jouw kleur? Misschien kun je deze dan zelf verven. Op deze manier gaan er minder spullen, en dus minder materialen, verloren en draag je bij aan een betere wereld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *