Jaloezieën VS gordijnen, dit zijn de voor- en nadelen

Heb je net een nieuwe woning gekocht en twijfel je welk type raamdecoratie je wilt gebruiken voor jouw woning. Beide vormen van raamdecoratie zijn mooi en praktisch op hun eigen manier, maar welke raamdecoratie past bij jouw woning en smaak is natuurlijk volledig persoonsafhankelijk. Toch kennen beide typen hun eigen voor- en nadelen, weet jij niet meteen welke dit zijn? Lees dan gauw verder, want wij hebben alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.  

De voor- en nadelen van een jaloezie 

Laten we beginnen bij de voor- en nadelen van een jaloezie. Jaloezieën zijn lichte dunne latten die horizontaal voor je raam hangen. Je hangt ze boven op het plafond of aan de bovenkant van het kozijn. Met een staafje bedien je het lichtinval dat binnenkomt vanuit buiten. Kies je voor privacy? Draai het staafje dan geheel naar links om je woonkamer te verduisteren. De verduistering zal bij een jaloezie echter wel minder zijn dan bij gordijnen.  

Jaloezieën komen in verschillend materiaal: kunststof, aluminium, PVC of hout. In deze volgorde van duur naar oud. Kunststof jaloezieën zijn bovendien goed voor het vertragen van brand en zijn meestal goedkoper in de aanschaf dan zijn concurrent. Ten slotte is het eenvoudig de jaloezieën schoon te maken, draai de jaloezieën dicht en stof de latten af met een swiffer.  

De voor- en nadelen van gordijnen 

De grote concurrent in raamdecoratie is het gordijn. Een totaal andere manier om je woonkamer te verduisteren en de manier hoe dit vroeger al werd gedaan. Een gordijn is ten eerste sfeervol, je kunt deze in alle kleuren krijgen die je maar wilt. Het zorgt bovendien voor het warm houden van je kamer tijdens de winterdagen. Door de grote lappen stof, ontsnapt warmte niet zo snel via de ramen of tussen de kozijnen door. Een gordijn op maat maken is een groot voordeel als je plafond of breedte van je raam niet past binnen de standaardmaten. Een vitrage bij a house of happiness zorgt voor daglicht en privacy tegelijk. Ideaal dus! Het nadeel van gordijnen ten opzichte van jaloezieën is dat ze meer ruimte innemen in je woonkamer, houd hier dus rekening mee bij het beslissingsproces.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *